Een driedaagse regionale meeting “Malaria in Mobile Migrant Populations” is van start gegaan in de Cultureel Centrum Brazilië – Suriname (“Centro Cultural Brasil – Suriname” – CCBS) vandaag. De meeting georganiseerd door het Malaria Programma van Suriname welke onderdeel is van het Ministerie van Volksgezondheid.
Aan de regionale meeting participeren vertegenwoordigers van Brazilië, Guyana, Frans-Guyana en Suriname die betrokken zijn in het proces van tegengaan van Malaria. Ook vertegenwoordigers van Pan American Health Organization (PAHO) and The Global Fund doen mee aan de meeting. De meeting werd geopend door de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. Ze bedankte de Braziliaanse ambassadeur, Laudemar Aguiar, voor zijn ondersteuning en het beschikbaar stellen van het cultureel centrum waar de meeting plaatst zal vinden. Jessurun gaf aan dat het streven is om in 2020 malaria volledig te elimineren. Om dat te kunnen doen is de ondersteuning van andere landen nodig. Suriname kan nu gevallen hebben maar er kan altijd een import geval binnenkomen en dat kan werd voor meer gevallen zorgen.
-
Technische missie Brazilië in Suriname voor schoolvoeding programma Kwarasan
-
Braziliaanse delegatie verzorgt training om Carambola-Fruitvlieg te eradiceren
-
Technische specialist National Water Agency of Brazil brengt bezoek aan Suriname
De meeting heft een drievoudige karakter te weten om de mobile migrant populatie te herkennen als een malaria bedreigende populatie in elke participerende land. Ook zal gediscussieerd worden over de mogelijkheden voor samenwerking op regionaal niveau om malaria te elimineren. Als derde is het tevens de bedoeling om de stand van zaken, de uitdagingen en de volgende stap van de malakit pilot studie te bespreken.
Malakit is een pilotonderzoek dat als doel heeft een nieuwe strategie voor malariabestrijding te evalueren die gericht is op goudmijnwerkers vanwege de hoge malaria risico onder deze werkers. Dit project is gebaseerd op de gratis verspreiding van zelfdiagnose- en zelfbehandelingskits voor malaria in slimme verpakkingen, samen met passende training en informatie.
Foto: LPM News
Laat je reactie achter.