spot_img
spot_img

Technische specialist National Water Agency of Brazil brengt bezoek aan Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

Specialist Luciano Meneses Cardoso da Silva, van het National Water Agency of Brazil (ANA) die zich van 15 tot 17 oktober in Suriname bevond, heeft een aantal bezoeken gebracht aan diverse ministeries waaronder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Arbeid. Ook is hij langs geweest bij het Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) geeft te kennen tegenover LPM News.

De specialist is in Suriname om activiteiten uit te voeren in het kader van het bilaterale project “Institutionele versterking voor strategisch beheer van watervoorraden” welke uitgevoerd wordt in samenwerking met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen van Suriname. Cardoso da Silva legt uit dat het Nationaal Water Agentschap van Brazilië belast is met het nationaal watervoorraden beleid. Brazilië heeft door de jaren heen zich gespecialiseerd op het gebied van watervoorraden en zal de nodige technische assistentie verlenen bij het bilaterale project “Institutionele versterking voor strategisch beheer van watervoorraden”.

Tijdens zijn bezoek aan het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft hij een presentatie verzorgd over de wetgeving in Brazilië aangaande watervoorraden, waterbeheer en de institutionele en legale raamwerk dat gehanteerd wordt in Brazilië. Het doel is om Suriname te versterken op het gebied van geïntegreerde waterbeheer. Volgens de specialist is Suriname nog niet waar ze moet zijn wanneer het op waterbeheer komt. Volgens hem moet er een start worden gemaakt met het bewust maken van de mensen over waterbeheer en watervoorraden. Een van de aspecten is dat afvalwater dat in de rioleringen terecht komt eerste behandeld moet worden en dan geloosd worden. Dit gebeurt heel weinig in Suriname. Door afvalwater onbehandeld te lozen zorgt voor vervuiling van het milieu maar betekent ook een verlies van waardevolle voedingsstoffen.

De eerstvolgende stap in dit project is dat een delegatie van Suriname een bezoek brengt aan Brazilië om daar getraind te worden en zelf te zien hoe het waterbeheer aantoe gaat.

Foto: Laudemar Aguiar

Voor het vertrek van Cardoso da Silva heeft hij donderdag een korte presentatie in het Portugees geven over het project en over ANA in het Centro Cultural Brasil-Suriname (CCBS).

Foto: Twitter/ANA Oficial

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App