spot_img
spot_img

Ondernemer creëert nieuw business concept midden in covid-19 pandemie

Bedrijven halen creativiteit uit de kast om te blijven draaien

Atualizado há

Milet Frangie — Foto: LPM News

“We zijn overgestapt naar een andere manier van zakendoen”. Dit zegt Milet Frangie, eigenaar van de kledingszaak Handara do Brazil tegen LPM News. Suriname is net als de rest van de wereld al langer dan een jaar in de ban van de covid pandemie. Om verspreiding tegen te gaan, zijn er een aantal activiteiten door de overheid stopgezet. Uitgaan en feesten is daar een van. Frangie heeft de focus gelegd op zwemkleding. Want dat gaat volgens hem gewoon door. “We hebben de hele winkel veranderd. Alle uitgaanskleding hebben we weggedaan. Nu verkopen we badkleding en shorts, kortom het is een beach store geworden. Hierdoor konden we gewoon doorgaan met de verkoop en hoefden we niemand te ontslaan”.

Dorathy Martopawiro — Foto: LPM News

Met Dorothy Martopawiro, eigenares van Phoenix RND, is het anders verlopen. Door de pandemie en de vastgestelde regels komen er minder klanten in de winkel. Door het vliegverbod kan zij ook niet naar Brazilië afreizen om spullen te kopen. “Ik ben nu genoodzaakt om producten van lokale afnemers te kopen. Maar door de steeds stijgende koers moet ik de prijs ook steeds aanpassen”. Ondanks dat probeert zij toch de klanten tegemoet te komen, door lokale producten te verkopen. Maar dat is slechts om te overleven, aldus Martopawiro tegen LPM News. De zaak draait nog, maar zelfs heeft de eigenares werknemers moeten ontslaan, omdat de verkoop steeds meer tegenviel. Zij draait nu de zaak samen met haar kinderen.

Tijdens de laatst gehouden online regeringspersconferentie heeft minister Amar Ramadhin aangegeven dat er voorlopig voor alle feestdagen een total lockdown telt. Dit, om het snel verspreiden van het virus te voorkomen. Intussen blijft het aantal gevallen toenemen. Dinsdag zijn er 93 nieuwe gevallen geregistreerd. Hiernaast zijn er ook 2 doden gevallen. Dit brengt het dodental voor deze maand alleen op 16. Het is nog niet zeker of er voor het weekend nieuwe maatregelen worden afgekondigd.

- Publicidade -

Voor vele ondernemers blijft dit een onzekere situatie. Ondanks dat geeft Frangie mee dat ondernemers creatief moeten blijven om de klant te bereiken. “Kijk wat de klanten doen, en speel daarop in. Dan zal het wel zeker lukken”. Martopawiro probeert zoveel mogelijk ondernemers een hart onder de riem te steken. Ook al is het middels een like op Facebook. Belangrijk is dat we weten dat we doorgaan en niet wachten op de overheid om te overleven, aldus Martopawiro.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App