spot_img
spot_img

Braziliaanse delegatie verzorgt training om Carambola-Fruitvlieg te eradiceren

Atualizado há

- Publicidade -

Een 8-man tellende delegatie vanuit Brazilië bestaande uit 2 tolken en 6 technische experts is maandag 21 oktober van start gegaan met een 8-daagse training “Eradiceren en beheersing van de Carambola-Fruitvlieg”. Tijdens deze training worden LVV-voorlichters, assistent-onderzoekers en personeel van afdeling Plantenbescherming getraind in het verantwoord bestrijden van deze destructieve fruitvliegsoort, de Carambola-fruitvlieg.

In Suriname is het ministerie van LVV verantwoordelijk voor het bestrijden van de fruitvlieg. In 2014 heeft Suriname een bilaterale overeenkomst ondertekend met Brazilië, ter ondersteuning van acties teneinde de Carambola-fruitvlieg te bestrijden en uit te roeien. Trainingen door Braziliaanse experts aan agrarische technici van het ministerie moeten de kennis-capaciteit ten aanzien van de plaag opbouwen. De training die momenteel verzorgd wordt door de technische experts vanuit Brazilië, is de derde activiteit binnen dit bilateraal project, waarbij men zal ingaan op onder ander de biologie van de fruitvlieg, de wijze waarop het in Brazilië bestreden wordt en het gebruiken van biologische bestrijdingsmiddelen.

De Carambola-fruitvlieg vormt een vernietigende plaag binnen de fruitsector. Deze fruitvlieg veroorzaakt samen met andere fruitvliegsoorten directe schade aan het fruit, wat leidt tot verminderde productie en slechte vruchtkwaliteit. De uitroeiing en bestrijding van de fruitvlieg is belangrijk voor de fruitproductie en export van fruit uit Suriname. Suriname verloor zijn exportmarkt van citrus naar de Verenigde Staten als gevolg van quarantainebeperkingen voor de Carambola fruitvlieg. Momenteel exporteert Suriname voornamelijk naar Europa, maar ook daar gelden verscherpte regels betreffende citrus en manja’s die vaker last hebben van de fruitvlieg.

- Publicidade -

Het beleid van LVV-minister Rabin Parmessar is erop gericht de voedselvoorziening te waarborgen, met de nadruk op veilig voedsel en voedsel van goede kwaliteit. De bewindsman hoopt dat deze technische ondersteuning en training zullen bijdragen aan de bestrijding van de Carambola-fruitvlieg en in de toekomst aan de uitroeiing van deze vlieg.

Foto’s: Ministerie van LVV

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: