spot_img
spot_img

Frauduleuze vaccinatiekaarten verkocht aan reizigers van Belém naar Suriname

Federale politie arresteert twee personen

Atualizado há

Braziliaanse federale politie, heeft een succesvolle operatie uitgevoerd waarbij twee personen werden gearresteerd die betrokken waren bij de verkoop van valse vaccinatiekaarten. De politieactie, genaamd “Operatie Voucher”, begon op woensdag (23) en eindigde op donderdag (24).

Lees ook:

De verdachten werden aangehouden toen bleek dat zij frauduleuze vaccinatiekaarten verkochten aan passagiers die van Belém naar Suriname reisden, waarvoor een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts verplicht is om het land binnen te komen. De twee arrestanten werden geïdentificeerd als een taxichauffeur en een vrouw. Zij werden aangehouden in een taxi waar al het in beslag genomen materiaal lag.

Foto: Polícia Federal

Beiden zullen voor de rechtbank worden aangeklaagd voor onder andere criminele associatie, het bevorderen van illegale immigratie en het gebruik van vervalste documenten. Voor deze misdrijven kunnen gevangenisstraffen tot elf jaar worden opgelegd. Het is belangrijk om op te merken dat de taxichauffeur eerder in Recife was gearresteerd wegens betrokkenheid bij activiteiten die verband hielden met het illegaal vervoeren van geld.

Naast de twee gedetineerden heeft de politie nog twee andere personen onderzocht op vermeende criminele betrokkenheid. Deze personen blijven echter op vrije voeten. Eén van hen was eerder ook gearresteerd wegens witwaspraktijken. Er loopt nog steeds onderzoek naar alle vier de betrokkenen, evenals naar anderen die mogelijk bij het criminele plan betrokken zijn.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: