spot_img
spot_img

Technische missie Brazilië in Suriname voor schoolvoeding programma Kwarasan

Atualizado há

In het kader van de bilaterale project ‘Schoolvoeding programma in Kwarasan”, bevond zich een technische missie van het National Education Development Fund (FNDE) van Brazilië in Suriname. De missie vondt plaats van 21 tot 25 oktober.

De technische commissie heeft een ontmoeting gehad met minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Er zijn eveneens bezoeken gebracht aan faciliteiten en kleine landbouw ondernemingen. De delegatie van de missie heeft training verzorgd aan medewerkers verbonden bij het onderwijsministerie en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De medewerkers werden getraind hoe voorbereidingen gedaan moeten worden voor school menu’s. Het bureau van de first lady ondersteunt dit project.

Bij dit project zijn vier scholen uitgekozen te Koewarasan die in een kinderrijke buurt is en er kinderen zijn met verschillende achtergronden. Op deze scholen zal er een proef gedraaid worden om vooraf te kunnen nagaan wat de eventuele problemen zullen zijn, zodat bij verdere uitbreiding deze kinderziektes uit de weg gewerkt kunnen worden. Het idee van het schoolvoedingproject is ontstaan uit een eerder bezoek dat de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle, heeft gebracht aan Brazilië. Daar werkt het schoolvoedingproject al tientallen jaren.

Brazilië heeft ook haar hulp en expertise geboden aan enkele landen van Latijns-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is de hoofdverantwoordelijke bij dit project. Verder leveren de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij een wezenlijke een bijdrage aan dit project. De nadruk wordt gelegd op gezonde voeding voor de kinderen. Het gaat om kinderen van crèches, lagere- en muloscholen.

Foto’s: Embassy of Brazil in Paramaribo

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App