Bij de laatste analyse, 20 dagen geleden, uitgevoerd door LPM News, had Zuid-Amerika iets meer dan 34 duizend bevestigde gevallen van Covid-19. Bij een nieuwe update die woensdag 29 april is uitgevoerd, op basis van de door Microsoft ontwikkelde wereldwijde virusscanner, overschreed dit aantal de grens van 142 duizend positieve gevallen, dat is een stijging van 76%. Het goede nieuws is dat Suriname is gebleven bij 10 positief bevestigde gevallen, wat overeenkomt met 0,1% minder dan het totaal op het continent.

Van de twaalf landen en Frans-Guyana blijft Brazilië het land met het hoogste aantal gevallen, met meer dan 73 duizend. Destijds had het land slechts 15.000. Ook het aantal doden is aanzienlijk gestegen, van 800 naar 5.000. De situatie in Ecuador is proportioneel, gezien het aantal gevallen per 100 duizend inwoners, het ergste in Zuid-Amerika: er zijn ongeveer 17 miljoen inwoners, 11 duizend positieve gevallen en 560 doden.

Publicidade

Lees ook:

In Peru, waar de bevolking meer dan 32 miljoen personen telt, blijft het bij hetzelfde percentage met betrekking tot het aantal doden, te weten 2,75% van het totaal van 31 duizend besmette personen. Suriname heeft wat dit betreft een stabiele curve kunnen behouden op continent. Suriname, een van de landen in het noorden van Amerika heeft sinds 31 maart geen nieuwe patiënten geregistreerd, het heeft slechts één overlijden en 80% van de positieve geteste personen zijn al hersteld. Slechts één person is nog steeds onder behandeling en in quarantaine vanwege het virus.

Na Suriname heeft Guyana acht doden, Paraguay heeft er negen, Venezuela heeft er tien, Uruguay heeft er vijftien en Bolivia telt 53 doden. De rest heeft er meer dan honderd: Argentinië, 197; Chili, 207; en Colombia, 253. Op het Franse grondgebied van Guyana zijn er geen doden geregistreerd. Op het gebied van herstellende personen heeft Brazilië al 44% van de gevallen genezen, dat wil zeggen dat meer dan 32 duizend weer terug zijn  bij hun families. De tweede in die lijst is Peru, met 9.179, en Chili is de derde met 7.710 genezen Covid-19 personen.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar