Zuid-Amerika heeft meer dan 34.000 positieve geteste personen voor Covid-19, 2.235 patiënten zijn hersteld en 1.340 zijn gestorven. Deze zijn de voorlopige cijfers dat verzameld zijn geworden tot en met woensdag 8 oktober. Ze zijn tot stand gekomen middels een LPM News-telling op basis van gegevens van de wereldwijde virustracker ontwikkeld door Microsoft.

Lees ook:

Suriname heeft slechts tien patiënten die besmet zijn geraakt met het coronavirus, wat neerkomt op 0,02% van het aantal op het continent. Onder de twaalf landen plus Frans-Guyana is Brazilië het land met het grootste aantal gevallen, meer dan 15 duizend. Het aantal doden bereikte 800 tot het laatste uur, dat wil zeggen iets meer dan 5% van de aal positieven.

Een van de meest onoverzichtelijke situaties komt echter uit Ecuador, een land met 16,6 miljoen inwoners en bijna vierduizend gevallen, 220 doden, dat is meer dan 5,5%. In Peru zijn de cijfers ook zorgwekkend. Van de 32 miljoen zijn er 4.342 positief getest op Covid-19, met 121 sterfgevallen, dat is 2,7% van het totaal. Suriname is het land met het laagste aantal doden, slechts één; gevolgd door Guyana en Paraguay, beide met vijf; Venezuela en Uruguay, met zeven; Bolivia, met 15; Chili, met 48; Colombia, met 50; en Argentinië, met 62.

Frans-Guyana heeft nog geen dode genoteerd, Suriname kent ook het hoogste percentage genezen personen, met meer dan 40% van de totale bevestigde gevallen. Venezuela staat op de tweede plaats, met 39% van de gevallen die zijn hersteld; gevolgd door Uruguay, met 35%, Chili en Argentinië, beide met een percentage rond de 20%. Frans-Guyana, een overzees gebied van Frankrijk, heeft een succespercentage van 47% in herstellenden.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar