Het versoepelen van de maatregelen hangt af van de mate waarin burgers in Suriname zich houden aan de orde en veiligheidsmaatregelen om Covid-19 buiten de grenzen te houden. Het Covid-19 crisismanagement team luistert naar medici die adviseren wat op dit moment het beste is voor Suriname. En dat is vooralsnog het gesloten houden van de grenzen, samenkomsten beperken tot maximaal tien personen, afstand houden, handhygiëne toepassen en zoveel mogelijk thuisblijven.

Lees ook:

Publicidade

De partiële lockdown is niet bedoeld om onaangenaam te zijn tegen burgers, zegt Luitenant-Kolonel Danielle Veira van het Nationaal Covid-19 Managementteam. Door de maatregelen hebben de autoriteiten tot op dit moment verspreiding van het coronavirus in Suriname kunnen voorkomen. Vanaf het eerste positief geval van Covid-19 in Suriname, zitten het land  momenteel in de tweede verlenging van de partiële lockdown.

Sinds de afkondiging van de eerste lockdown verschillen de maatregelen niet, maar volgens de Surinaamse medici zijn wij ‘on the right track’ voor wat de aanpak van dit virus betreft.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar