Naar zeggen van Henk Ramnandanlal wil de regering de invoerrechten op buitenlandse kip en kipdelen van 20 naar 40% brengen, een verbod instellen op de import van kipdelen of beide maatregelen. Indien de import van kipdelen gehandhaafd blijft, dan moet er een lokale industrie komen voor importkip, die zorgt voor werkgelegenheid.
Het Mega Combinatie/ Palu-assembleelid is voorzitter van de departementale commissie voor Landbouw Veeteelt en Visserij van de Nationale Assemblee. Volgens hem wil de regering met deze maatregelen de lokale pluimveesector beschermen, aangezien er op dit moment een ‘oneigenlijke concurrentie’ op kip en kipdelen uit de Verenigde Staten en Brazilië is. Vooral de kipdelen uit Amerika komen tegen een dumpprijs op de Surinaamse markt.
Ramnandanlal woont samen met collega-parlementariërs Melvin Bouva (delegatieleider) en Guno Castelen (Nieuw Front/ SPA) de jaarlijkse parlementaire vergadering van de Wereld Handelsorganisatie (WTO) bij die op maandag 16 en dinsdag 17 februari in Genève wordt gehouden.
Tijdens de vergadering zal worden gesproken over afspraken die bij de Doha Ronde van 2014 in WTO-verband zijn gemaakt. De Doha Ronde moet leiden tot verdere liberalisatie middels het opheffen van handelsbarrières en het openbreken van de internationale agrarische en industriële markten.