spot_img
spot_img

Covid-19: 60% van de coronavirus gevallen in Suriname is matig; de meeste patiënten zijn vrouwen

Van het totaal besmette aantal patiënten behoort 60% tot de risicogroep.

Atualizado há

Het nationaal Covid-19 managementteam in Suriname heeft gedetailleerde informatie vrijgegeven over de bevestigde gevallen in het land. Van de tien geteste positieve patiënten wordt 60% geclassificeerd als ‘matig’, drie moesten op de Intensive Care behandeld worden en één is inmiddels overleden. Op 3 april werd de eerste Covid-19 dode bekend gemaakt door de autoriteiten.

Van het aantal besmette personen zijn zes vrouwen, van wie er drie tussen 16 en 49 jaar oud zijn. Twee bevinden zich tussen de leeftijd 50 en 65 jaar en één is 65 jaar of ouder. De rest, inclusief de overleden man, bevinden zich tussen de 50 tot 65 jaar. Dit betekent dat de gevallen die zich hebben voorgedaan in Suriname tot de risicogroep behoren vanwege de leeftijd.

De bron van de besmetting is ook vermeld in het Covid-19 rapport. De eerste bevestiging betrof een vrouw die uit Nederland kwam. Ze is in contact gekomen met vijf andere mensen, die later ook positief testte. Er was eveneens sprake van nog twee geïmporteerde gevallen waarbij het virus werd overgedragen aan derden, in totaal betrof het tien patiënten met Covid-19.

Slechts een geval wordt nog door de autoriteiten van Suriname om de oorsprong te achterhalen. Suriname heeft het Covid-19 situatie enigszins onder controle vooral na de implementatie van overheidsmaatregelen, waaronder het sluiten van grenzen, het sluiten van de internationale luchthaven en het instellen van een avondklok.

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: