De reagentia is bedoeld om de diagnose van het Covid-19-virus te vergemakkelijken. De geleverde reagentia bevatten 1 set primers en probes voor de detectie van de SARS-CoV-2 E-gen, wat voldoende is voor ongeveer 3900 reacties en 1 set primers en probes voor de detectie van de SARS-CoV-2 RdRP-gen, wat voldoende is voor ongeveer 3500 reacties.

Primers and probes zijn gefabriceerde genen die het virus – die ook genen zijn – kunnen herkennen, dus als het virus aanwezig is gaan de primers en probes binden aan het genetisch materiaal van het virus en dat ziet het apparaat. Als het virus niet aanwezig is, kunnen deze primers en probes niet binden en dan krijg je ook geen signaal in het apparaat en dat zie je als negatief. Dus de primers en probes zorgen voor een reactie legt Merrel Wongsokarijo hoofd van het Centraal Laboratorium uit.

De overhandiging van de herkenningsmiddelen werd gedaan door Karen Lewis-Bell, vertegenwoordiger van PAHO. Zij gaf eveneens aan dat herstelde gevallen ook worden getest om de afwezigheid van verspreiding van het virus te bevestigen.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar