spot_img
spot_img

Kiezer bepaald als die wel of geen mondkapje op heeft op 25 mei

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) laat het aan de kiezer over of zij wel of geen mond- en neusbedekking op heeft op 25 mei wanneer ze gaan stemmen.

Atualizado há

Biza heeft tijdens een persconferentie belegd in de Congreshal een reeks aan maatregelen voorgehouden dat gehanteerd zal worden op 25 mei. Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto, gaf aan dat kiesgerechtigden 1.5 – 2 meter afstand van elkaar moeten houden en zijn zij verplicht hun handen te ontsmetten voor zij het stemlokaal betreden.

De stembureau-voorzitter zal wel bij de verificatie van het legitimatiebewijs aan de kiezer vragen de mond- en neusbedekking te verwijderen. Na verificatie mag de kiezer dit weer op doen. Bij personen met ziekteverschijnselen, zoals koorts, hoesten en niezen dienen kiesgerechtigden contact op te nemen met hun huisarts en moeten zij het advies van de arts opvolgen. Slechts drie kiesgerechtigden mogen het stembureau tegelijk betreden om te stemmen. Hulpbehoevende kiezers dienen met hun eigen begeleider te komen.

- Advertisement -

Mediawerkers mogen op 25 mei de stemlokalen met inachtneming van de COVID-19 regels betreden voor het filmen en fotograferen. Wel mogen zij het stemproces niet verstoren. De Biza-directeur gaf aan dat de regels in samenspraak met het Covid- 19 managementteam en het ministerie van Volksgezondheid zijn bepaald.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: