spot_img
spot_img

Regering Pará in Brazilië zijn niet op de hoogte van illegale Brazilianen in Suriname

Consulaat van Suriname in Brazilië bevestigt arrestaties.

Atualizado há

Autoriteiten, die sinds vorige week door LPM News zijn geïnterviewd over de situatie, zijn niet op de hoogte van een illegale Braziliaanse route naar Suriname. Volgens Jerry Slijngaard, van het Nationaal Covid-19 Managementteam, zijn er reeds groepen mensen uit het buurland gearresteerd die geprobeerd hebben Paramaribo binnen te komen via de rivier.

In een bericht informeerde de Secretaris van het Openbaar Veiligheidsdienst van Pará in Brazilië de nieuwsdienst dat die niet van op de hoogte is dat Brazilianen per boot zouden zijn vertrokken naar Suriname. Ze zijn eveneens niet van op de hoogte gesteld dat uit Pará burgers zijn gevlucht naar Suriname. Volgens de migratie dienst van Brazilië zouden deze Brazilianen zonder toestemming naar andere landen zijn vertrokken.

Met betrekking tot dit onderwerp zegt SEGUP dat het internationale vluchten van Belém naar Paramaribo on hold zijn gezet, maar sinds het begin van de pandemie, in maart, zijn er wel drie vluchten geland in de hoofdstad van Pará die inwoners ophaalt en gestrande personen terugbrengt. De autoriteiten in Belém geven in een schijven eveneens ook aan geen officiële informatie over deze kwestie te hebben.

De Braziliaanse marine liet eveneens weten niets te weten dat Brazilianen illegaal naar Suriname gaat. Het Surinaamse consulaat in Belém heeft echter wel de arrestatie van Brazilianen in Paramaribo bevestigd, maar zei dat het hierover geen verdere details kon verstrekken. LPM News probeert contact op te nemen met politie en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brazilië hierover.

Illegale route en situatie in Suriname

Minimaal twee groepen Brazilianen zitten vast in Suriname voor een poging om het land illegaal binnen te dingen. Afgelopen weekend werden tien mensen vastgehouden op de marinebasis in Nieuw-Amsterdam. Een van deze personen is positief geteste op Covid-19 en is momenteel geïsoleerd. De rest bevindt zich in quarantaine bij een door de regering vastgestelde plek.

Suriname heeft sinds eind maart geen nieuwe gevallen van het virus meer geregistreerd. Tot dan toe had het land tien besmettingsgevallen, die allemaal hersteld waren, met uitzondering van één patiënt die kwam te overlijden. Momenteel staat vermeld op de Covid-19-website dat 576 mensen zich in overheid quarantaine bevinden.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: