spot_img
spot_img

Discussie losgebroken over Illegale Brazilianen na bevestigde Covid-19 geval

Op sociale media is een discussie losgebroken over de Brazilianen die illegaal het land binnenkomen.

Atualizado há

De discussie is losgebroken nadat de regering bekend maakte dat een Braziliaan die via de illegale route het land binnen is gekomen, positief is getest op Covid-19. Een golf aan reactie brak los op social media vooral omdat het ministerie van Volksgezondheid geen bevestigde gevallen meer heeft aangekondigd van het virus sinds eind maart.

De situatie veranderde toen Jerry Slijngaard, van het Covid-19 National Management Team, tijdens een persconferentie bevestigde dat er een illegale route was, voornamelijk om Belém, Brazilië te verlaten. Volgens hem bereiken de illegale Brazilianen de kust van Suriname in middelgrote schepen en worden met kleinere vissersboten naar de kust gebracht.

Lees ook:

Bij de arrestatie worden de illegale immigranten in overheid quarantaine geplaatst, waarbij alles wordt betaald door de overheid. “Nu blijven ze in Torarica, met ons belastinggelden”, is de reactie van een persoon op social media. “Waar zijn onze autoriteiten?”, vraagt een andere persoon in een tweede post.

“Om deze trieste film opnieuw te starten, is er maar één besmet persoon (met het virus) nodig. Stuur de de mensen alsjeblieft terug’, zei een man in een Facebook-groep. Een andere persoon toonde meer medeleven voor de situatie van Brazilianen. ‘Ik begrijp dat ze op zoek zijn naar een veilige plek, maar ze kunnen ons land niet zonder toestemming binnenkomen’.

‘Onze gemeenschap komt in gevaar. We hebben het optreden van het KPS nodig”, schreef een volger van de LPM News. Kort daarna meldde een andere social media gebruiker dat, naast Belém, een tweede illegale route Oiapoque aanwezig is, in Amapá. ‘Twee keer per week komen er Oiapoque-boten aan, met mensen uit Maranhão en Belém’, liet die weten hij.

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: