Een huurder doet zijn beklag bij LPM News. De prijs van de huur voor zijn zakenpand wordt in USD vastgesteld. Het is jaren zo het geval geweest. Hij mag de huur natuurlijk in SRD betalen, echter komt het nadelig uit voor hem. Vandaag werd hij geconfronteerd met een koers van SRD 14 voor 1 USD. Hij heeft het moeten betalen anders gaat zijn zaak over de kop.

De huurder vraagt zich af waar de instanties zijn die moeten toezien dat Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren wordt gehandhaafd. Hij merkt op dat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) wel vraagt om het door te geven aan de Economische Controle Dienst (ECD), echter wordt er niet opgetreden. “Wat gaat met ons gebeuren wanneer we niet instaat zullen zijn om ons huur meer te betalen?”, vraagt de ondernemer. Vast staat voor hem dat de wet niet werkt.

Publicidade

Lees ook:

Ook de particuliere scholen hanteren een eigen koers dan de bank koers. Een moeder geeft tegenover LPM News te kennen dat ze maandelijks USD of de tegenwaarde daarvan in SRD moet betalen voor haar kind. Toen ze ging om de nodige betaling te verrichten werd ze geconfronteerd met een koers van SRD 15 voor een USD en andere dagen is het dan SRD 14 voor een USD. Met de Covid-19 maatregelen vinden de lessen normaal plaatst op een online platform. “Ik heb geen ander keus dan mijn betalingen te doen volgens de school gehanteerde koers, anders mag ik gaan uitkijken naar een ander school”, zegt moeder.

De wisselkoers komt vooral tot stand door “vraag en aanbod”. Dit is een economische wetmatigheid die overal ter wereld gehanteerd is. Wetmatigheid wil zeggen dat niemand het kan het veranderen of beïnvloeden.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar