spot_img
spot_img

Brazilianen vluchten naar Suriname vanwege explosieve groei Covid-19 in Belém

Brazilianen komen op een illegale manier het land binnen. De autoriteiten hebben zo een aantal Brazilianen aangehouden.

Atualizado há

- Publicidade -

Jerry Slijngaard van het National Covid-19 Managementteam tevens coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) geeft aan dat de groei van het aantal besmette personen van Covid-19 in Belém zo groot aan het worden is dat men het bijna niet meer aankan. Dit heeft als gevolg dat veel Brazilianen op een illegale manier het land binnenkomen. De Brazilianen worden met schoeners, een langsgetuigd zeilschip, voor de kust van Suriname gebracht.

Vanuit de schoeners doen de illegale Brazilianen de overstap in Sk-boten, die eigenlijk bedoeld zijn om te vissen. De Sk-boten brengen de mensen naar bepaalde landingsplaatsen en zo gaan de mensen verder. “We gaan deze situatie niet al te lang kunnen blijven volhouden”, zegt Slijngaard. Hij geeft verder aan dat het de staat Suriname veel geld kost om zich bezig te houden met het oppakken van personen die illegaal het land binnenkomen. Wanneer ze worden opgepakt, worden ze in overheid quarantaine geplaats. Hij merkt op dat buitenlanders illegaal naar Suriname komen om hier lekker vakantie te komen hebben in de quarantaine ruimtes waar ze goed verzorgd worden door de staat.

Van de aantal personen die in overheid quarantaine bevinden, zijn meer dan 100 personen illegale buitenlanders. De quarantaine ruimtes zijn oorspronkelijk bedoeld voor repatrianten.

Foto: Archief LPM

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: