De voorbereidingen worden voortgezet om de ingezetenen in Nederland goed te kunnen opvangen bij terugkomst Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), vroeg de groep repatrianten om begrip hiervoor.

Alle ingezetenen die terug moeten worden gebracht naar Suriname zullen voortaan in overheidsquarantaine moeten. Dit besluit is kenbaar gemaakt door het Covid-19 managementteam tijdens de persconferentie van 06 april door Veira. De overheid nam dit besluit omdat er personen zijn geweest in thuisquarantaine die zich niet aan de regels hebben gehouden.

Publicidade

De test bij mensen uit quarantaine zal niet langer telefonisch gebeuren. Het team van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal persoonlijk langslopen om te oordelen als de persoon na 14 dagen uit quarantaine mag. Deze screening gebeurt op 15e dag van de quarantaine.

Tijdens de quarantaine zijn er verschillende momenten waarop de persoon zowel telefonisch als fysiek wordt gescreend. Mocht iemand tijdens quarantaine positief worden getest, dan wordt die in isolatie geplaatst. Het BOG gaat dan na met wie zo iemand allemaal in contact is geweest tot drie dagen voor de test.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar