De grenzen van Suriname worden per 14 maart om 00.00 uur gesloten voor reizigers, deelt vicepresident Ashwin Adhin vandaag mee in het parlement.

De regering heeft een aantal maatregelen aangekondigd nadat bekend werd dat Suriname een eerste Covid-19 geval heeft genoteerd. Het gaat hier om een importgeval vanuit Nederland, Rotterdam. De persoon is momenteel in zijn huis in quarantaine. De vicepresident geeft aan dat na afstemming met de president en de nationale Covid-19 managementteam het besluit is genomen om de grenzen te sluiten voor reizigers. Vluchten die gepland stonden om te landen bij Zanderij zullen moeten terugkeren.

Deze maatregel geldt momenteel voor 30 dagen. Na evaluatie zal worden nagegaan als de maatregel eventueel aangepast moet worden. Voor ingezetenen van Suriname die momenteel in het buitenland zijn zal bepaalde afspraken gemaakt worden. Ook is er een maatregel getroffen dat er geen sociale bijeenkomsten gehouden mogen worden met meer dan 100 personen. De vp gaf verder aan dat er dagelijks om 18.00 uur instructies vanuit het Covid-19 managementteam gegeven zal worden aan de samenleving. Deze instructies moeten gevolg worden.

Publicidade

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar