Na de total lockdown kunnen vreemdelingen wiens rij-toestemmingsbewijs is vervallen zich wenden naar de afdeling rijbewijzen van het Korps Politie Suriname (KPS). Ze zullen een nieuwe krijgen, indien dat niet mogelijk is krijgen ze een strookje welke vastgehecht wordt aan hun vervallen rij-toestemmingsbewijs. Hiermee zullen ze wel op de openbare weg vertoeven. Tijdens de total lockdown zijn alle zaken met betrekking tot rijbewijzen on hold gezet geeft politiewoordvoerder Humphrey Naarden te kennen.

Naarden geeft verder aan dat dit zelfde ook geld voor rijbewijzen van personen die gedurende deze periode vervallen zijn. Er vinden momenteel ook geen rij-examens plaats en er worden ook geen nieuwe rijbewijzen uitgegeven. Naarden legt uit dat sinds de Covid-19 alle kwesties die betrekking hadden op rijbewijzen on hold was gezet. Nu ook met de total lockdown.

Publicidade

Veel vreemdelingen die zich momenteel in het land bevinden wisten even niet waar ze moesten aankloppen gezien hun rij-toestemmingsbewijs vervallen is en de afdeling rijbewijs geen nieuwe toestemmingsbewijzen verstrekte. Ze waren namelijk radeloos want wanneer de politie hen bij een controle naar hun bescheiden zou vragen, was die dan vervallen.

Vreemdelingen die hier te lande zijn en geen internationaal rijbewijs hebben meegenomen kunnen een rij-toestemmingsbewijs aanvragen. Een rij-toestemmingsbewijs is één (1) jaar geldig en kan 3 (drie) keren of meer worden aangevraagd. Nadat men 3 (drie) keren het rij toestemmingsbewijs heeft aangevraagd, kan men in aanmerking komen voor het Surinaams rijbewijs, indien de behoefte hiervoor bestaat.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar