spot_img
spot_img

Tot heden 404 Covid-19 testen uitgevoerd

In Suriname zijn er tot op heden 404 Covid-19 testen uitgevoerd.

Atualizado há

- Publicidade -

404 testen is volgens Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, nog steeds meer dan het aantal testen dat uitgevoerd zijn in buurland Guyana. Daar zijn er tot nu toe 320 testen gedaan.

Suriname telt al enkele weken slechts tien positief besmette gevallen, waarvan intussen 1 persoon is overleden en zes genezen verklaard en al terug naar huis. Drie personen zijn nog herstellende en intussen aan de betere hand. Directeur Jessurun heeft, zoals wekelijks het geval is, op maandag 20 april een positief gesprek gehad met Chief Medical Officer (CMO) van Guyana. De twee functionarissen wisselen tijdens deze gesprekken updates met elkaar uit.

Bekijk ook:

- Publicidade -

De directeur geeft aan dat er heel wat samenzweringstheorieën zouden zijn als zouden er in Suriname te weinig testen worden uitgevoerd en waardoor ons land ook maar tien gevallen telt. Dezelfde theorieën beweren dat er meerdere besmette gevallen in Suriname zijn, maar die zouden door de autoriteiten geheim worden gehouden. “We hebben een verantwoordelijkheid naar de samenleving toe, want wij hebben altijd gezegd dat we transparant zullen doorgeven om hoeveel cases het gaat en we mogen van geluk spreken dat we op dit moment tot nu toe op tien cases staan”, sprak de volksgezondheidsfunctionaris. Ze zegt dat juist vanwege de nauwkeurige metingen het aantal gevallen laag is.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: