Dit dorp ligt in Frans-Guyana, vlak bij de oostgrens van Suriname en wel nabij Stoelmanseiland. De situatie aan de oostgrens van Suriname is alarmerend. Omdat dit dorp zo dichtbij Suriname ligt, is het van belang om gezamenlijk na te gaan hoe men omgaat met de toename van deze positieve gevallen. De nodige maatregelen zullen, gelet op de alarmerende situatie, dus niet uitblijven.

In dit kader voerde president Desiré Delano Bouterse spoedoverleg met regeringsfunctionarissen, het traditioneel gezag, het Covid-19 Managementteam en medische actoren binnen dit gebied. Ook met de Franse autoriteiten zal er spoedig overleg zijn over maatregelen die genomen moeten worden binnen dit gebied.

Publicidade

Lees ook:

Bij het pakket van maatregelen dat zal volgen zal zeker de medische zorg voor dit gebied een belangrijk aspect zijn. De regering heeft ook speciale aandacht voor de veiligheid bij de grens. Zij is ervan overtuigd dat verscherpte maatregelen op dit vlak dringend vereist zijn. Suriname heeft tot nu toe een goede aanpak gehad van het Covid-19 virus.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar