spot_img
spot_img

Ferrier noemt schooljaar geen verloren jaar

Minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft onlangs duidelijk gemaakt dat het geen verloren schooljaar is vanwege Covid-19.

Atualizado há

- Publicidade -

Minister Ferrier begrijpt de bezorgdheid van de samenleving over het derde kwartaal. “Volgens haar biedt Covid-19 Suriname de kans de leerstof te evalueren en kwalitatief te verbeteren. Ze zegt dat er gekeken wordt naar verschillende mogelijkheden. Er is nog geen besluit genomen hoe het schooljaar te continueren. De staf van het ministerie werkt samen met het ministerie van Volksgezondheid protocollen uit.

Rekening wordt gehouden met het voorkomen van community spreiding, sluiting van de grenzen, familiebanden in het binnenland, leerlingen die de grensrivieren niet mogen oversteken en het openbaar vervoer dat op dit moment lam ligt. Een andere uitdaging in het binnenland is dat een deel van de leerkrachten en de leerlingen niet in de districten is op dit moment.

Het examenwerk is reeds voorbereid, maar een deel van de leerlingen heeft de stof van het tweede kwartaal niet afgerond. Het lesmateriaal van het tweede kwartaal zou eerst moeten worden afgerond alvorens het examen zou kunnen worden afgenomen.  Alle leerlingen die examen moeten maken en nog niet zijn op de locatie of in het district zijn waar zij examen moeten maken, verzoekt de minister huiswaarts te keren.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: