Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft 100 Samsung tablets ter waarde van USD 15.000 gedoneerd gekregen van Digicel. Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, nam de tablets  vrijdag in ontvangst van CEO van Digicel Suriname, Deonarine Gopaul. Deze donatie komt na gesprekken met het ministerie, waaruit bleek dat zij de onderwijsstructuren van het land wenst te versterken met technologische apparatuur, vooral die van het binnenland. Minister Ferrier wenst de toegankelijkheid van afstandsonderwijs voor alle studenten te verbeteren, maar ook, op langere termijn, de digitale vaardigheden van de studentengemeenschap te verbeteren.

De minister Ferrier gaf te kennen dat de tablets zeer welkom zijn en het grootste deel zal beschikbaar gesteld worden voor het Surinaamse Pedagogisch Instituut (SPI). Het SPI voert een speciaal programma uit, waarbij er stagiaires naar het binnenland worden uitgezonden om les te geven.

Publicidade

Het ander deel van de tablets is bestemd voor enkele hulpbehoevende gezinnen, waarvan de ouders de minister persoonlijk heeft benaderd om hulp. Het zijn vaak gezinnen met een groot aantal kinderen, waarbij de ouders de middelen niet hebben om dure devices voor de kinderen aan te schaffen om onlineonderwijs te kunnen volgen.

Digicel heeft sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie in Suriname, de autoriteiten op alle mogelijke manieren ondersteund. De donatie van deze tablets is de eerste stap om digitale ongelijkheid binnen Suriname aan te pakken, aangezien studenten tijdens deze pandemie gedwongen zijn van huis uit onderwijs te volgen. Toen het managementteam prioriteit begon te geven aan de hulpverlening in verband met de Covid-19 crisis, kwam de kwestie van digitale ongelijkheid voor studenten uit het binnenland aan de orde zegt Deonarine Gopaul.

Digicel erkent dat er dringend actie moesten worden ondernemen om te helpen de digitale kloof voor deze studenten te dichten en hen de tools te geven die nodig zijn om te groeien in de 21e eeuw. Digicel is voornemens om in de toekomst het tarief van verschillende educatieve websites naar nul te brengen. Zo kunnen studenten toegang krijgen tot de leerstof zonder gebruik te hoeven te maken van data.

Foto: Digicel

Comentar

Comentar