Het Covid-19 doden teller is zojuist gestegen naar 18. De Covid-19 teller van personen die besmet zijn met het virus is eveneens gestegen naar 726 gevallen. Tot nu toe zijn 481 personen volledig hersteld aan het virus. Er zijn 227 actieve gevallen en 4 personen liggen op de Intensive Care Unit (ICU).  212 personen zijn in overheid quarantaine. En van 10 personen is de status Lost To Follow Up (LTFU) wat betekent dat zij positief zijn getest maar ze zijn nier meer bereikbaar voor het Covid team.

In Suriname zijn er meer mannen dan vrouwen besmet. Ook bevindt de grootste groep zich in de middelbare leeftijd en de werkende klasse. Volgens epidemioloog Radjesh Orie is de grote cluster van I Am Gold. Er worden ook minder mensen van oudere leeftijd in het ziekenhuis opgenomen dan mensen van middelbare leeftijd. Maar procentueel sterven er wel meer oudere mensen aan de gevolgen van Covid-19. Orie zegt dat ook binnen deze groep te late aanmelding voor medische zorg het meest voorkomt. Vooral in het oosten komt de boodschap niet aan. Men probeert het daar namelijk eerst op de traditionele manier.

Publicidade

Het onderzoek van het epidemiologisch team wijst verder uit, dat de bron van de meeste infecties personen zijn die naar Frans-Guyana waren. Frans-Guyana heeft meer dan 5000 cases nu. Dagelijks hebben zij tussen de 200 en 350 nieuwe gevallen.

Comentar

Comentar