De Covid-19 teller is gisteren bijgewerkt geworden naar 694 gevallen en dat is 29 nieuwe gevallen bij. Volgens verwachting zal die binnen een dag tijd de 700 gevallen passeren want dagelijks komen minimaal tien nieuwe gevallen bij.

Het aantal actieve gevallen is nu op 221 gesteld en het aantal personen dat is hersteld is nu 456 personen. Suriname telt echter 17 Covid-19 doden. Momenteel bevinden 5 personen zich op de Intensive Care Unit (ICU). 156 personen zijn in overheid quarantaine.

Publicidade

De meeste Covid-19 positief geteste personen kunnen worden gerelateerd aan een cluster en zijn van middelbare leeftijd. Epidemioloog Radjesh Orie geeft aan dat de grootste cluster van 28 procent gerelateerd is aan mensen in de goudsector en mensen die spullen halen in bepaalde zaken.

25 procent zit in de cluster rondom de verkiezingen. Er komen nog steeds cases binnen die een link hebben met die groep.

De derde grootste cluster van 24 procent bevindt zich binnen de goudmijnen van Rosebel en Newmont en hun contractors. In het geval van Rosebel is het virus binnengebracht door iemand die uit Frans-Guyana kwam naar Suriname.

Van een klein deel is nog niet in kaart gebracht bij welke cluster zij horen.

Comentar

Comentar