spot_img
spot_img

St. Vincentius Ziekenhuis krijgt beademingsapparaten gedoneerd

St. Vincentius Ziekenhuis ontvangt beademingsapparaten van Nederland.

Atualizado há

- Publicidade -

Het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft vandaag tien mobiele beademingsapparaten ontvangen van Nederland. Het ziekenhuis had in april via de tijdelijk zaakgelastigde van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname, Jaap Frederiks, een beroep gedaan op ondersteuning bij de aanschaf van beademingsapparaten. Het St. Vincentius Ziekenhuis was namelijk aangewezen als eerste opvangplek van Covid-19 patiënten die op de Intensive Care Unit beademd moesten worden, maar het ziekenhuis beschikte zelf niet over voldoende goed werkende beademingsapparatuur.

Het St. Vincentius Ziekenhuis was blij te vernemen dat het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland positief heeft gereageerd op het verzoek. Er werden tien mobiele beademingsapparaten van het Amerikaans merk Zoll geschonken aan het ziekenhuis. De apparaten hebben een waarde van ongeveer EUR 100.000. Aangezien alle ziekenhuizen in deze Covid periode de behoefte hebben aan meer beademingsapparaten is besloten om deze donatie uit Nederland te verdelen over meerdere ziekenhuizen. Het St. Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis, het ’s Lands Hospitaal, het Wanica Regionaal Ziekenhuis en het Mungra Medisch Centrum in Nickerie krijgen elk twee van deze beademingsapparaten.

Bij het in ontvangst nemen van de schenking gaf algemeen directeur Manodj Hindori van het St. Vincentius Ziekenhuis aan dat deze donatie van Nederland een enorme steun betekent in de strijd tegen de Covid-19 epidemie in Suriname.

Foto: SVZ

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: