spot_img
spot_img

Zwemwater te weinig getest op belangrijke parameters

Atualizado há

- Publicidade -

Het water van privézwembaden wordt vooralsnog te weinig getest op belangrijke parameters als chloorgehalte, pH, alkaliteit, hardheid en zoutzuurgehalte. Voor gezond zwemwater moeten deze parameters in de juiste verhouding staan. Indien de reguliere testen, die noodzakelijk zijn, uitblijven, zal het water aan kwaliteit inboeten en kunnen gebruikers van deze zwembaden allergische reacties krijgen zoals rode ogen of jeuk.

 

Naar zeggen van Allan Vijzelman, algemeen directeur van Rudan Training Co., heeft hij hogere verkoopcijfers van chemicaliën en zwembadapparatuur in zijn onderneming geconstateerd. Hieruit trekt hij de conclusie dat het aantal privézwembaden ook zal zijn toegenomen. Hij adviseert houders van zwembaden het water regelmatig deskundig te laten testen, zodat men er zeker van is dat men zwemt in gezond water.

- Publicidade -

 

Volgens Vijzelman moeten vooral zwembaden die in de zon staan regelmatig getest worden. In tropische temperaturen ontwikkelen bacteriën zich immers sneller. “Als water langer dan een dag al blijft zitten, dan zou je het al in feite moeten desinfecteren.”

 

“Bij de commerciële zwembaden is er enige aanpassing nodig van zaken. Niet overal is er bijvoorbeeld een goede pomp voor de watercirculatie, terwijl de waterkwaliteit sterk afhankelijk is daarvan. Waar er veel gezwommen wordt is zeker tweemaal per week een watertest nodig. De gezondheid van de zwemmers is zeer belangrijk.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: