spot_img
spot_img

Zorgvervoer NVB neemt drie bussen in gebruik

Atualizado há

Het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), de afdeling ‘zorgvervoer’, heeft woensdag drie nieuwe bussen in gebruik genomen. Volgens NVB Directeur, Guno Robertson, zijn de bussen bedoeld voor vervoer van pupillen en volwassen. “Deze afdeling neemt een centrale plaats in, omdat wij een uitgangspunt hanteren dat elk mens met een beperking recht heeft op veilig en betrouwbaar vervoer. Wij hebben enkele maanden geleden een situatie aangetroffen waarbij werd geconstateerd dat de bussen niet altijd betrouwbaar waren. Door onder andere bezuinigingen binnen de eigen organisatie zijn er middelen vrijgemaakt,” vertelt Robertson. 

De afdeling Zorgvervoer heeft vanaf haar oprichting in 2005 het doel, betaalbaar en aangepast vervoer aan te bieden aan mensen met een beperking en senioren. Ongeveer 160 mensen maken dagelijks gebruik van de diensten. De NVB heeft acht bussen onder particulier beheer en 4 in eigen beheer. Robertson zegt dat er een wachtlijst is van 75 mensen, waaronder 60 mobiele en vijftien rolstoel patiënten; de vraag naar zorgvervoer is dus groot. Hiervoor zijn er totaal 22 bussen en vijf rolstoel bussen nodig.

Robertson wil ondanks de huidige situatie zijn uiterste best doen om het zorgvervoer in stand te houden. Het is de plicht van NVB om zorgvervoer voor mensen met een beperking nu en in de toekomst te garanderen. De NVB wil het zorgvervoer uitbreiden met toeristische uitstapjes, sightseeing e.d.. De nieuwe bussen hebben in totaal ongeveer SRD 250.000 gekost. Het ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) heeft ondersteund bij de aankoop.

- Publicidade -

Met de aankoop van de  drie nieuwe bussen zullen cliënten sneller van vervoer worden voorzien. De NVB-directeur heeft als grote wens alle bussen in eigen beheer te hebben om zodoende niet afhankelijk te zijn van anderen. De diensten van de NVB zijn veel goedkoper dan het gebruik van een taxi. In Paramaribo en Wanica kan men een abonnementsregeling treffen.

Volgens minister Andy Rusland van TCT wordt de sociale agenda van de regering behartigd door de aanschaf van de voertuigen,  de bussen leveren een bijdrage aan het land voor een groep mensen die het het hardst nodig hebben. Hij feliciteerde het vervoersbedrijf en de gemeenschap met de aanwinst. Hij sprak ook zijn dank uit voor de ondersteuning aan het beleid van de regering door NVB.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App