spot_img
spot_img

Ziekenhuis Nickerie krijgt kankercentrum

Atualizado há

- Publicidade -

Vanaf maart 2015 zal het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN), met de komst van een integraal kankercentrum, ook zorg kunnen bieden aan kankerpatiënten. Radiotherapeut en oncoloog Aliem Chin informeerde de Nickeriaanse gemeenschap op woensdag 4 februari hierover.

 

Het doel van het centrum is volgens Chin het bieden van optimale en kwalitatieve oncologische zorg door een patiënt gerichte integrale aanpak. Naar zeggen van de oncoloog kunnen dagelijks ruim twintig patiënten behandeld worden.

- Publicidade -

 

Chin werkt vanaf augustus 2014 in het LMSZN en heeft reeds vijf personen met kanker in behandeling en twee in het Petronella ziekenhuis in Wageningen.

Hij geeft aan dat de meest voorkomende kankersoorten in Suriname borstkanker, prostaatkanker en baarmoederhalskanker zijn. “Al die soorten hebben als hoofdoorzaak roken, alcoholgebruik en overgewicht”. Chin streeft ernaar om een compleet centrum te hebben voor de hele regio zodat cliënten niet meer naar de stad of het buitenland hoeven voor behandeling.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: