spot_img
spot_img

Zaken doen in Suriname nog steeds niet makkelijk

Atualizado há

Suriname is door de Wereldbank rangschikt op de 162ste plaats van 189 landen als het betreft het gemak waarmee zaken kunnen worden gedaan in het land. Dit betekent dat ondernemers in Suriname het zelfs moeilijker hebben dan hun collega’s in het door Isis geteisterde Irak, ebola-haarden Mali en Sierra Leone en het westerse buurland Guyana.

 

In 2013 stond Suriname nog op de 159ste plaats op de ‘Doing Business’-lijst van de Wereldbank. “Er is veel bereikt in het land in de afgelopen jaren om het ondernemersklimaat te verbeteren. Maar deze beoordeling drukt ons met de neus op het feit dat er nog veel meer moet gebeuren”, meent de voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Ferdinand Welzijn.

- Publicidade -

 

Welzijn: “Landen gaan harder vooruit dan Suriname, waardoor wij zelfs kunnen dalen op de lijst.” Gilbert van Dijk, manager van de Suriname Business Center (SBC), zegt zichtbaar teleurgesteld: “Ik schrik een beetje ervan omdat er de voorbije jaren toch veel inspanningen zijn geweest om de situatie te verbeteren”.

 

De Wereldbank constateert vooral bij de centrale overheid diverse knelpunten. Zo kunnen ondernemers nog steeds moeilijk aan elektriciteit komen en is de toegang tot financieringsmogelijkheden eveneens moeilijk.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: