spot_img
spot_img

Zaaizaadproductie opgevoerd door Adron

Atualizado há

De productie van kwaliteitszaad is opgevoerd door het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron). In tegenstelling tot de inzaai van 50 hectare in 2013, heeft ADRON dit seizoen 70 hectare ingezaaid op het areaal van de Stichting Machinale Landbouw (SML) in Wageningen.

Waarnemend directeur van Adron, Soedeschand Jairam, geeft aan dat het de bedoeling is dat de boeren het komend seizoen over kwalitatief goed zaad kunnen beschikken. Jairam wil dit project graag realiseren.

Om de inzaai van dertigduizend hectare rijst te kunnen inzaaien is circa vijfduizend ton zaaizaad nodig. Los van het SML areaal te Wageningen, wil de voorman van ADRON ook in de Prins Bernhardpolder met de productie van zaaizaad beginnen. Minister Algoe van LVV heeft reeds toegezegd dat het ADRON in september mag beginnen met de activiteiten. “Hier hebben we een areaal van 520 hectare ter beschikking, waarmee wij de zaaizaadvoorziening beter kunnen garanderen.”

- Publicidade -

Voor een betere kwaliteit alsmede een vergrote opbrengst van rijst is de zaaizaadvoorziening essentieel. Door middel van voorlichting en het begeleiden van de boeren, wordt de productie van zaad ook opgevoerd, waardoor er een beter product geleverd kan worden als zaaizaad.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App