spot_img
spot_img

Wurgslang en Braziliaanse bijen bij grofvuil

Atualizado há

Het team dat momenteel bezig is met het ophalen van grof vuil komt de meest bizarre situaties tegen. “Gisteren zijn wij in ressort Welgelegen in autowrakken Braziliaanse bijen en een wurgslang tegengekomen. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is vier jaar met de eigenaar bezig geweest die enorm veel troep op zijn erf heeft”, zegt de coördinator grof vuil van Openbare Werken, Prewien Ramharak. Het team moest zelfs een graafmachine inzetten. Maar de buurtbewoners zijn opgelucht dat alles opgeruimd is.

 

Op zondag 26 oktober, wordt vanaf 8.00 uur het grof vuil te Leidingen ressort Saramaccapolder opgehaald. Onder meer via een soundtruck zijn de bewoners vrijdag hiervan op de hoogte gesteld. Volgens Ramharak zijn er probleemgevallen in de verschillende ressorten. Zo zijn er erven die zijn bezaaid met autobanden, oude gasfornuizen en andere troep. Aangezien niet alle eigenaren bereid zijn op te ruimen, wordt in die gevallen het team bestaande uit het BOG, milieu politie, bestuursdienst en Openbare Werken ingeschakeld. Soms moet de politie er aan te pas komen.

- Publicidade -

 

Er is ondanks de oproep, nog niet veel grofvuil geplaatst in Saramaccapolder, terwijl dat zaterdag reeds moest gebeuren. “Veel mensen wachten tot ze de trucks zien van de aannemers, dan pas plaatsen ze hun vuil”, meent Ramharak. De landelijke actie tegen de chikungunya gaat tot 13 november door. Op 30 oktober is Domburg aan de beurt, daarna volgt Houttuin op 3 november en De Nieuwe Grond op 117 november.

Het schema voor Paramaribo is:

Tammenga 27 oktober, Beekhuizen 3 november, Weg naar Zee 6 november, Munder 10 november en Rainville komt als laatste op 13 november aan de beurt.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: