spot_img
spot_img

Wijdenbosch ontvangt ondernemers uit Saramacca

Atualizado há

De huidige politiek coördinator van de NDP in Saramacca, Jules Wijdenbosch, heeft op zaterdag 15 november een onderhoud gehad met enkele grote en middelgrote bedrijven uit Saramacca betreffende de ontwikkeling van hun district. De politie coördinator wil op de hoogte zijn van het reilen en zijlen in Saramacca en wat zij denken van de verdere ontwikkeling van Saramacca. 


 

- Publicidade -

Aangezien Saramacca vooral een agrarisch district is, waren veel landbouw- en veeteeltbedrijven aanwezig tijdens dit onderhoud. De ontmoeting kan gezien worden als een historisch moment aangezien het voor het eerst is gebeurd dat een politieke partij belangstelling heeft getoond voor het wel en wee van de ondernemers daar.

 

Voornamelijk de agrarische ontwikkeling van Saramacca kwam aan bod. Daarnaast werd de toerismebranche ook besproken.

alle aanwezigen waren het eens dat Saramacca de potentie heeft om deel te worden van de voedselschuur. Echter is er onvoldoende ondersteuning voor deze sector. Zo leggen banken leggen te hoge drempels om leningen te kunnen afsluiten en deskundige begeleiding vanuit het ministerie van LVV ontbreekt, veelal als gevolg van gebrek aan kader. Voor de export van landbouwproducten is certificering cruciaal en is professionalisering van de sector een ‘must’. Samenwerking in de landbouw is van belang, maar wel met de nodige ondersteuning van de overheid.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: