spot_img
spot_img

Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 verlengd met een jaar

Wet aangescherpt geworden

Atualizado há

- Publicidade -

De Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand is in de vroege ochtend van zaterdag met algemene 44 stemmen aangenomen door De Nationale Assemblée (DNA). De wet, die op 9 februari 2021 vervalt, is met twaalf maanden verlengd en geldt tot 7 augustus 2021. De wetswijziging was nodig voor uitbreiding en aanscherping van bestaande handhavingsmodaliteiten.

Bij de aanscherping van de wet gaat het over de opname van een dwangmogelijkheid voor de handhaving van de bestuurlijke boete, waaraan de verplichting is gekoppeld tot verstrekking van persoonsgegevens en gegevens van het voertuig waarmee de overtreding is begaan. Door deze gegevens te verstrekken wordt de handhavingsmogelijkheid van het bestuursorgaan versterkt als de overtreder zou weigeren om zijn of haar (persoon) gegevens te verstrekken.

De uitbreiding heeft meer te maken met de opname van een zelfstandige strafrechtelijke handhavingsmogelijkheid, omdat in de bestaande regeling de strafrechtelijke handhaving slechts toepasselijk is in geval van herhaling van overtredingen. Dit werkt stagnerend, omdat in de praktijk echter is gebleken dat gelet op de aard van de maatregelen in sommige gevallen de strafrechtelijke handhaving de voorkeur verdient.

- Publicidade -

In maart 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van Covid-19 tot een pandemie uitgeroepen. Deze wereldwijde epidemie heeft al vele mensenlevens geëist. Gebleken is dat slechts met uitzonderlijke maatregelen nationaal en internationaal de epidemie enigszins kan worden bedwongen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: