spot_img
spot_img

Wet Minimumloon zal afgekondigde wet Minimumuurloon vervangen

Atualizado há

- Publicidade -

De wet ‘Minimumloon’ zal de in 2014 afgekondigde wet ‘Minimumuurloon’ vervangen. De Nationale Assemblee (DNA) heeft het Wetsontwerp Minimumloon in behandeling genomen. De vorige wet van 2014 had maar liefst 33 aandachtspunten, die in de praktijk niet geheel tot zijn recht kwam. Toch is er volgens minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, met de oude wet baanbrekend werk verricht.

Het is volgens hem nu beter om met een geheel nieuwe wet te komen met als leidraad de nationale loon raad. De behandeling van deze wet wordt later deze week voortgezet. Voorzitter van de Commissie van Rapporteurs Patrick Kensenhuis, ging in zijn spreekbeurt in op enkele zaken. Hij zei de wet Minimumuurloon en dit wetsontwerp naast elkaar te hebben gelegd en gezocht naar de verschillen. Wat hem opvalt is, dat in dit wetsontwerp een nationale loon raad in het leven zal worden geroepen. Er zullen ook sanctiemogelijkheden zijn, die zullen worden toegepast bij het niet naleven van de wet Minimumloon.

Verder is het duidelijk aangegeven hoe de werknemers moeten handelen wanneer de werkgever niet conform dit wetsontwerp handelt en bij welke instantie zij terecht kunnen om hun plichten, zoals vervat in dit wetsontwerp, af te dwingen.

- Publicidade -

‘’In dit wetsontwerp ben ik nergens tegengekomen, de hoogte van een Minimumloon. Wat ik wel ben tegengekomen, is dat er wel is aangegeven dat de Minimumloon bij beschikking zal worden vastgelegd’’, aldus Kensenhuis naar de minister toe. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid gaf hierop aan, dat de loon raad zoals genoemd in het wetsontwerp bindend advies zal uitbrengen aan de minister. Dit advies wordt binnen de regering besproken waarna er een besluit wordt genomen. De minister ging ook in op de werkwijze van deze raad. De bewindsman merkt op dat de Wet Minimumuurloon èèn van de sociale wetten is en samen behandeld kan worden met de Wet Basiszorg en de Wet Algemeen Pensioen.

Foto: Archief LPM News

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: