spot_img
spot_img

Werknemers Iamgold leggen werk neer

Atualizado há

Een grote groep werknemers van goudmultinational Iamgold heeft dinsdagmorgen het werk neergelegd en is naar het hoofdkwartier aan de Heerenstraat getogen.

Het verkeer werd daarbij opgehouden. De werknemers zijn boos over de wijze waarop de leiding van het bedrijf hen bejegend in de afvloeiing die momenteel gaande is binnen het bedrijf.

Zeker 170 arbeiders zullen hun banen verliezen. Van hen is al 70 aangezegd thuis te blijven en zouden zij geen salaris hebben ontvangen. Reden genoeg voor de bond om dinsdagmorgen een actie te houden bij het hoofdkantoor van het bedrijf.

- Publicidade -

De raffinaderij en alle andere operaties in Brokopondo werden lamgelegd door de werknemers. Volgens de directie worden de werknemers door de vakbond op een verkeerd spoor been gezet omdat de actie niet nodig was. Het bedrijf ontkend dat de afgevloeide personeelsleden niet zijn betaald. Volgens Iamgold zijn 85 mensen afgevloeid die allen een netto-uitkering van minimaal USD 10 duizend hebben ontvangen. Werknemers met 12 dienstjaren hebben zelfs USD 50 duizend gekregen. Ook is voor allen die zijn afgevloeid de ziektekosten tot en met volgend jaar betaald.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App