spot_img
spot_img

Werkelijk aantal Chikungunya-gevallen onbekend

Atualizado há

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) geeft aan dat er officieel 594 bevestigde gevallen van Chikungunya gerapporteerd zijn. Echter, om een beeld te krijgen van het werkelijk aantal besmettingen kan dit cijfer met vier worden vermenigvuldigd. Dit komt dan uit op meer dan 2000 gevallen. Dinsdag gaf BOG deze informatie.

 

- Advertisement -

Op verzoek van de vaste commissie van Volksgezondheid, heeft De Nationale Assemblée (DNA ) een spoedvergadering belegd om belangrijke actiepunten over de aanpak van de Chikungunya te bespreken. De actiepunten die genomen moeten worden, hebben als doel de Chikungunya-epidemie die thans heerst in Suriname, de kop in te drukken

 

Door deze vergadering hebben de parlementariërs een beter beeld over de reële situatie van de Chikungunya uitbraak. Tijdens deze vergadering zijn concrete voorstellen gedaan voor een structurele aanpak op kort en lang termijn.

 

Er zal een crisisplan uitgevoerd worden deze dagen. Er wordt meteen begonnen met massale voorlichting- en bewustwordingscampagnes via de massamedia. Ook schoonmaak- en bespuitingsacties bij scholen zijn belangrijke actiepunten die zullen worden uitgevoerd zodat het schooljaar muskietenvrij van start kan gaan. Tevens zal middels een lesbrief getracht worden de ouders te bereiken. Voor het binnenland komt er een speciaal plan van aanpak.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: