spot_img
spot_img

Wederom loeit de rode haan

Atualizado há

Woensdagochtend omstreeks 03.00 is een woning op de hoek van de Kafiluddi- en de Lahorestraat geheel afgebrand. Het huis werd bewoond door elf personen waarvan drie kind zijn. Deze personen zijn nu dakloos. De brand begon in een kamer waarna het in rap tempo bezit nam over de rest van het huis.

Toen de brand uitbrak waren alle elf bewoners thuis. Een radeloze Naomi Nods, moeder van de kinderen,weet niet vanwaar ze hulp zal krijgen. Ze geeft aan dat ze door geschreeuw wakker schrok. In de kamer waar haar jongen en meisje van respectievelijk twee en vier jaar lagen te slapen,zag ze ineens vuur. Nadat ze deze kinderen plus een andere zoon van zeven jaar in veiligheid had gebracht, probeerde ze tevergeefs enkele spullen van enige waarde te redden. Echter, de vlammenzee belemmerde haar dit te doen.

In het huis woonden verschillende mensen die eveneens al hun waardevolle spullen hebben verloren. Ofschoon de brandweer niet ver van het adres verwijderd is, kon niet voorkomen worden dat alles afbrandde. Zegt Nods: “Ik zit nu langs de straat samen met de anderen en mijn kinderen. Wij zijn alles kwijt. Ik heb rust nodig en mij kinderen ook. We weten niet waar we de nacht gaan doorbrengen en wat wij gaan eten”.

- Publicidade -

Zowel het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting als het Bureau Rechten van het Kind gaan na hoe ze de nood van de getroffenen enigszins kunnen lenigen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App