Het kraanwater dat van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) komt, is niet besmet. Dat geeft de SWM te kennen in een bekendmaking. Deze uitleg geeft het bedrijf nadat wordt beweerd dat het water besmet is en mensen daardoor in het ziekenhuis zijn beland.

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, zijn besmet. Het bericht heeft de volgende strekking: “ Voorlopig geen SWM water gebruiken. Ze hebben een bacterie erin gevonden die diarree en braken veroorzaakt”. Als gevolg van het gebruiken van het besmette water zou een gezin van 4 (moeder, vader en 2 kinderen) in het ziekenhuis, waarvan één van de kinderen in de Intensive Care, zijn belandt.

De SWM benadrukt dat het bedrijf een ISO 9001: 2015 gecertificeerd bedrijf is en benadrukt dat er onder andere vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid 1 x 24 uur goed en betrouwbaar drinkwater wordt geproduceerd en gedistribueerd. Daarnaast heeft het bedrijf een laboratorium dat dagelijks de kwaliteit van het water monitort en bewaakt. De SWM betreurt deze valse berichtgeving ten zeerste en vraagt de gemeenschap alert te blijven.

Foto: LPM