spot_img
spot_img

Wat is de prijs voor ontwikkeling?

Atualizado há

In verband met de herdenking 55 jaar Brokopondo en 50 jaar transmigratie organiseert de commissie 55 jaar Brokopondo een lezing getiteld ‘Wat kost ons die ontwikkeling’? Voor elke samenleving die vooruit wil komen is ontwikkeling van eminent belang. Stanley Malone zal zaterdag de inleider zijn. De lezing wordt gehouden in de ballroom van het Lallarookh gebouw.

De commissie voelt zich verplicht vooral de jongeren te informeren over het ontstaan en de ontwikkeling van het district Brokopondo alsmede over de gevolgen die die ontwikkeling voor mens en samenleving in dat gebied heeft gehad. In verband met de bouw van de waterkrachtwerken te Afobaka moesten van 1963 tot het begin van 1964 ongeveer 28 marrondorpen (ruim 5000 inwoners) getransmigreerd worden. Vragen als: Wie komt op voor de rechtmatige ontwikkeling van de mensen die woonachtig zijn in Brokopondo? Hoe willen wij Brokopondo zien over de volgende 50 jaar? moeten zeker verwacht worden.

Tevens wordt te Klaaskreek op 26 juli een vertelavond gehouden. Daarnaast vindt de prijsuitreiking plaats aan de voj-leerlingen van Brokopondo en Atjoni die hebben megedaan aan een tekenwedstrijd over transmigratie. De activiteiten worden afgesloten met lezingen te in Kajapaatie, Sipaliwini en wel van 1 tot 3 augustus.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App