spot_img
spot_img

Wandel en trimloop ter bevordering van de bewustwording over seksueel misbruik van jeugdigen

Atualizado há

De minister van Justitie en Politie Edward Belfort hield een sportieve strijd met de korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Dit in het kader van de 5 kilometer wandel- en trimloop van politie Jeugdzaken in het bauxiet stadje Moengo op zaterdag 9 augustus jongsleden. De loop is dit jaar gehouden in het district om de bewustwording over seksueel misbruik onder de gemeenschap te bevorderen. Vanuit Paramaribo werden acht bussen door de politieorganisatie ingezet om deelnemers naar Moengo over te brengen.

Korpschef Tjin Liep Shie, die ook een deel van zijn jeugdjaren in het district Marowijne heeft doorgebracht, riep de gemeenschap op om goed op de kinderen te letten en altijd strafbare feiten gepleegd tegen minderjarigen door te geven aan de politie. Verder gaf hij aan dat het onderzoeken van strafbare feiten gepleegd tegen jeugdigen centraal staat bij de politie.

District Commissaris Sondrejoe riep op tot het aangeven van zaken van seksueel misbruik tegen kinderen in Marowijne. Hij vindt de beweging tegen alle kwaad dat wordt gepleegd tegen kinderen bijzonder goed en hij was blij met het initiatief van de politieorganisatie. Hiermee kan volgens hem de bewustwording toenemen.

- Publicidade -

Minister Belfort gaf aan dat de mensen aangifte moeten doen om op die manier hun kinderen te beschermen tegen de daders van seksueel misbruik. De bewindsman werd vergezeld van zijn collega van Handel en Industrie minister Don Soejit Tosendjojo. Door dit gezelschap kwam de minister voor een keuze te staan. De sporter Belfort kon de strijd niet aangaan met zijn makker de politiechef. “Normaal loop ik niet. Normaal ren ik maar vandaag moet ik lopen omdat ik een collega bij heb”, zei de bewindsman lachend.

De sportactiviteit had als thema: “Wiki, kibri deng pikin gi ogri”.

In oktober wordt in het district Para ook een wandel en trimloop gehouden door de politieorganisatie. Deze activiteit zal plaatsvinden in samenwerking met de districtscommissaris van Para.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App