spot_img
spot_img

Wakay- pompen in werking gesteld

Atualizado há

- Publicidade -

Maandag 20 oktober zijn drie pompen in Wakay in werking gesteld door het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP). Dit is gedaan om het waterpeil in de Nanizwamp op niveau te houden, waardoor boeren in de polders via de normale weg (zwaartekracht) water kunnen trekken uit het systeem. Dit geeft de directeur van het OWMCP, Richenel Small aan.

De inzaaiperiode is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij  vastgesteld op 1 november tot en met 31 december 2014.

“Dat wil zeggen dat de sluizen die in verbinding staan met de zwamp vanaf twintig november opengesteld zijn. Er is iets meer dan honderd duizend liter brandstof aanwezig op Wakay, genoeg om drie pompen de komende twee weken draaiende te houden. De organisatie heeft brandstof en smeermiddelen reeds besteld bij leverancier Madistri. Hierdoor kunnen de pompen langer in werking blijven totdat landbouwers in het district behoefte aan zoetwater hebben,” aldus Small.

- Publicidade -

De directeur roept de boeren op het water dat via de 66 kilometer lange Corantijnkanaal aangevoerd wordt voor de rijstarealen in de verschillende polders niet te verspillen.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: