spot_img
spot_img

Waaldijk: Eventueel geen loonsverhoging

Atualizado há

- Publicidade -

“We weten dat het voor de vakbond geen goede periode voor onderhandelen is. Maar hij weet alles van hoe zaken zich afspelen binnen het bedrijf. En als we uiteindelijk moeten zeggen een jaar geen loonsverhoging, dan moet dat ook mogelijk zijn.” Dit zegt Staatsolie-directeur Marc Waaldijk. Indien de olieprijzen op de wereldmarkt ongeveer op het huidige niveau blijven, zit een loonsverhoging voor het personeel er hoogstwaarschijnlijk niet in, benadrukt Waaldijk.

 

Vakbondsleider Lloyd Read is van mening dat het prematuur is om nu reeds aan te geven dat de loonsverhoging voor 2015 aangehouden moet worden. “Als de continuïteit van het bedrijf meebrengt dat we rekening moeten houden met een aantal zaken, zullen we dat ook doen. Maar dan daar waar er bewijs is, dat zaken effectief en efficiënt aangepakt zijn”, meent Read, verwijzend naar de bezuinigingsmaatregelen die voorgenomen zijn.

- Publicidade -

 

Staatsolie had vanwege de situatie reeds een personeelsstop en lange termijn investeringsplannen zouden worden uitgesteld als onderdeel van de bezuiningsmaatregelen. Zowel de directeur als Read geven toe dat de loononderhandelingen voor 2015 en 2016 met de lage olieprijzen flink onder druk staan. Die onderhandelingen beginne eind januari. Reeds in december is door de directie aangegeven met bezuinigingen bezig te zijn. “We huren geen mensen in en voorlopig is er een personeelsstop. Alle zaken die niet direct noodzakelijk zijn zetten we op stop. We zijn bezig de buikriem strakker te trekken”, aldus Waaldijk.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: