spot_img
spot_img

VSB wil onderhoud over vaststelling energieprijs

Atualizado há

 

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) wil samen met de regering zich buigen over de verhoging van energietarieven. Hiertoe is schriftelijk om een onderhoud gevraagd. President Bouterse heeft aangekondigd met de sociale partners te beslissen over de energiesituatie. VSB is niet vertegenwoordigd in het Tripartiet Overleg waarmee reeds een onderhoud is geweest.

 

- Publicidade -

De voorzitter van de VSB, Ferdinand Welzijn, geeft aan dat de verhoging goed moet worden doorgesproken. Het bedrijfsleven betaalt immers al een verhoogd tarief in vergelijking met de gewone huishoudens en de verhogingen zullen hun weerslag hebben op de prijzen. De inflatie zal als gevolg hiervan toenemen. Om dit te voorkomen is het van belang zaken eerst goed te bespreken.

 

De VSB wil inzicht in de kostenopbouw van de energietarieven en wil weten welke investeringen gedaan moeten worden om de energie te kunnen garanderen. Ook het vastrecht moet geëvalueerd worden. De president heeft al aangegeven welke sectoren en bedrijven marktconforme koersen zullen betalen. Er is verschil van mening over de prijs van US$ 0,26 per kilowattuur (kWh) tussen diverse belanghebbenden. De VSB-voorzitter vindt het belangrijk dat de prijs transpatrant tot stand komt.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App