spot_img
spot_img

VSB wil namen valuta ontvangers publiceren

Atualizado há

De Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) vraagt van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aanvullende maatregelen te nemen om zo het vertrouwen in de Surinaamse munt te blijven waarborgen en om de schaarste van valuta zo klein mogelijk te houden.

 

Zo moeten naar zeggen van VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn alle namen van personen en bedrijven die via de interventie van de CBvS valuta ontvangen, gepubliceerd worden. Transparantie zorgt volgens hem voor het blijvend vertrouwen in de Surinaamse munt. “Er moet meer transparantie komen voor welke categorieën er allemaal valuta beschikbaar wordt gesteld. Publiceer al die namen wie allemaal valuta heeft ontvangen. En dat zal zeker werken. Omdat men dan gerust gesteld wordt daarmee en bovendien voorkom je met die publicatie ook speculaties en vriendjespolitiek”, geeft de VSB topper aan.

- Publicidade -

 

De vorige week heeft de CBvS een aantal maatregelen getroffen op de valutamarkt. Onder andere intervenieert ze rechtstreeks en kan een ieder maximaal 300 US dollar of 300 euro bij de moederbank kopen. Ook zal de bank vaker het resultaat van het interventiebeleid publiceren. De VSB voorzitter juicht de transparantie goed, alleen moet die volgens hem veel verder gaan en wel door publicatie van alle namen en bedragen. “Als er schaarste is wil je wel weten wie wel en wie niet in aanmerking komt. Het mag geen politiek instrument gaan worden en dat je mensen gaat regelen. Daarom zijn we voorstander van de grootst mogelijke transparantie.”

 

Het bedrijfsleven heeft ook baat bij een stabiele munt en wil daarom ook een bijdrage leveren in behoud van vertrouwen in de Surinaamse munt. Welzijn is persoonlijk geen voorstander van de maatregelen waarbij men tot maximaal 300 aan euro of Amerikaanse dollar mag kopen. “Het heeft wel wat risico’s, maar laat die markt vrij. Bij vrijlaten kan je krijgen dat mensen gaan speculeren. Maar wat je nu krijgt is erger.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: