In haar jaarverslag maakt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) er gewag van dat het beleid van de Regering Bouterse/Ameerali onsamenhangend is. Volgens de VSB is er totaal geen sprake van transparantie en bestempelt ze het beleid als stuntelig.

Als voorbeeld haalt de VSB willekeurige aanbestedingen die vooral op het Ministerie van Openbare Werken(OW) gehouden worden. Indien er sprake zou zijn van transparantie zou de bedrijfslevenorganisatie daarvan ook in kennis gesteld moeten worden.

Publicidade

Naar zeggen van de VSB zijn er de afgelopen periode vele besluiten genomen door de regering zonder het bedrijfsleven goed te raadplegen. Onder meer de instelling van de SGS Pre-shipment Inspectie en het stilzwijgend doen aflopen van de Beschikking van Financiën voor gedeeltelijke vrijstelling van invoerrechten bij de invoer van bedrijfsmiddelen kunnen als voorbeeld worden genoemd.

Ofschoon het besluiten waren die een dusdanige impact zouden hebben op de economie, heeft de voorbereiding daarvan niet op de juiste wijze plaatsgevonden.

 

Comentar

Comentar