spot_img
spot_img

VS distantieert zich van harde uitspraken Anania

Atualizado há

De Tijdelijk Zaakgelastigde van de Amerikaanse Ambassade in Paramaribo, die naar aanleiding van de gedane uitspraken door de voormalige Amerikaanse Ambassadeur in Suriname, op 2 oktober was ontboden door de Minister van Buitenlandse Zaken ad interim Gillmore Hoefdraad, is op eigen verzoek ontvangen door de Minister van Buitenlandse Zaken,Niermala Badrising.

Dit bezoek dient geplaatst te worden tegen de achtergrond van de Diplomatieke Nota, die aan de diplomate was overhandigd, waarbij de Surinaamse regering om een verduidelijking heeft gevraagd over de door de voormalige Amerikaanse Ambassadeur Anania gedane uitspraken en of die het officiële standpunt van de regering van de Verenigde Staten van Amerika (VSA) vertegenwoordigen.

Ministra das Relações Exteriores do Suriname, Niermala Badrising2
Ministra das Relações Exteriores do Suriname – Niermala badrising

De tijdelijk zaakgelastigde,Valerie Belon, deelde aan Minister Badrising mede dat de recent vertrokken Ambassadeur, Jay Anania, drie interviews heeft afgestaan aan de media in Suriname, van welke inhoud zij niet op de hoogte is. In de interviews had Anania het onder andere over het beleid van de regering en de strafzaak dat in de VS gaande is tegen Dino Bouterse de zoon van president Desi Bouterse.

Zij benadrukte dat de uitspraken, zoals gedaan door de voormalige Ambassadeur, niet het officiële standpunt uitdragen van de regering van de Verenigde Staten van Amerika.

De VSA wenst integendeel toekomstgericht te handelen in de bilaterale relatie met Suriname.

De diplomate herbevestigde het beleid van de VSA in relatie tot Suriname, waarbij de VSA wenst te blijven samenwerken met Suriname voor het verbreden van de bilaterale handels- en investeringsmogelijkheden tot wederzijds voordeel. Dit mede vanwege het uitstekend economisch potentieel van Suriname, waarbij tevens werd gerefereerd naar het feit dat al enkele Amerikaanse bedrijven actief zijn in Suriname.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: