spot_img
spot_img

VRTS staat achter SRS

Atualizado há

De radio- en televisiestations verenigd in de Vereniging van Radio- en Televisiestations in Suriname (VRTS) staan achter de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS) en noemen de actie van Sasur tegen de SRS ‘een onrechtmatige strijd’. De VRTS ondersteunt daarom de SRS en roept haar leden om deze kwestie breed uit te meten in de nieuwsuitzendingen en in praat- en actualiteitenprogramma’s. “Het gaat hierbij om een proces dat ons allen regardeert”, geeft de VRTS aan.

 

De VRTS benadrukt dat de uitspraak tegen SRS niet dezelfde strekking heeft als een eerder vonnis, waarin Sasur door de rechter was opgedragen te bewijzen dat de afgedraaide muziek inderdaad op haar repertoire van beschermde muziek voorkomt. “In het geval van de SRS is dat niet geval geweest.”

 

Ter compensatie van de ruim één miljoen SRD die de SRS aan Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) verschuldigd is, heeft Sasur de kantonrechter toestemming gevraagd om het terrein van de SRS te verkopen. Hierover doet de rechter uitspraak op woensdag 18 februari.

 

Edward Naarendorp, de advocaat van Sasur, is ervan overtuigd dat de rechter Sasur toestemming geeft daartoe. Slechts een overeenkomst met betrekking tot de betaling van het verschuldigd bedrag kan de goedkeuring van de rechter kunnen stuiten.

 

De VRTS is ook niet te spreken over het feit dat de wetgeving over de muziekauteursrechten nog niet in orde is. “Helaas moeten wij ook na vier jaar constateren dat de wetgeving over de muziekauteursrechten ondanks herhaalde verzoeken nog niet is behandeld in De Nationale Assemblee”.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App