spot_img
spot_img

Vrouwen zijn gelijkwaardige burgers

Atualizado há

- Publicidade -

“Vrouwen zijn gelijkwaardige burgers en hebben evenveel recht op alles. Klaar punt uit.” Deze woorden kwamen van Sharda Ganga bij de afsluiting van de eerste ‘Ook Zij’-discussieavond die gehouden werd in Tori Oso.

Het project ‘Meer Vrouwelijk Leiderschap in 2015′ bestaat uit een vijf-tal openbare debatten, waarvan op vrijdag 25 juli de eerste is gehouden. Hiermee streeft men naar meer vrouwen in zowel politieke functies als in het bedrijfsleven. Met een vrouwelijke participatie van tenminste 30 procent in de leiding, zal er een betere balans zijn in de besluitvorming en uitvoering.

De gastsprekers op de avond waren Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF) en Ferdinand Welzijn, voorzitter van Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (SVB).

- Publicidade -

De discussie was op drie stellingen gestoeld namelijk het functioneren van vrouwen in leidinggevende posities , zwangerschapsverlof en de terughoudendheid van vrouwen.

Zowel de KKF en de VSB hebben veel huiswerk meegekregen. Ganga: “De VSB moet komen met richtlijnen voor hoe om te gaan met zwangere vrouwen. Komen jullie met een traject hoe je meer vrouwen in bestuursfuncties krijgt. Een traject, geen beloftes!” De grote organisator achter deze avond, Karin Refos, tevens directeur van Stas International, blikt tevreden terug op deze succesvolle avond.

In de volgende editie van de openbare debatten welke in September gehouden wordt, zijn de politieke partijen aan de beurt. “We hopen dat ze dan inzien dat als hun besturen en andere hoge plaatsen niet uit minstens dertig procent vrouwen bestaat, ze de verkiezingen bij voorbaat al verloren hebben.”

[ot-gallery url=”https://lpmnews.com/gallery/vrouwen-zijn-gelijkwaardige-burgers/”]

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: